موضوعات آخرین مطالب پيوندها
نويسندگان
راه راست روزه از دید فقهی امساک است از مفطرات (آنچه روزه را بشکند) که با نیت خاص انجام شود. صائم (روزهدار) باید مسلمان و عاقل باشد و اگر مؤنث است، از حیض و نفاس پاک باشد. روزه بر هر مسلمان بالغ و قادر واجب است.
به گفتهٔ محقق حلی فقیه شیعه در کتاب «شرائع الاسلام»؛ علاوه بر خوردن و آشامیدن، آمیزش جنسی با زن نیز بنا بر نظر مشهور باطلکننده روزهاست. اما در مورد آمیزش جنسی با پسر نابالغ و حیوانات (که البته حرام است) اختلاف نظر است. قاعدهای که برخی در این مورد پیشنهاد دادهاند آن است که در هر آمیزشی که بر شخص غسل واجب شود روزه باطل میشود و هرگاه غسل واجب نگردد روزه صحیح است. استمناء، رسانیدن غبار به حلق بهطور عمدی، جنب بودن در زمان طلوع فجر، دروغبستن بر خدا و محمد و امامان شیعه، فرو بردن تمام سر در آب بنا بر نظر مشهور (برخی آن را مکروه دانستهاند) و استفراغ عمدی از دیگر مبطلات روزه میباشند. در مورد انفیه و قرقرهکردن در دهان و اماله نیز اختلاف نظر است که نظر درستتر کراهت انفیه و قرقرهکردن دهان و تحریم اماله با مایعات و جایز بودن اماله با جامدات است. شهید ثانی در شرح لمعه تماشای مناظر شهوتانگیز، کامجویی بدون آمیزش و تصورات شهوتانگیز، برای افرادی که معمولاً با چنین تصوراتی به انزال میرسند، و خروج بدون اختیار منی بر اثر تماشای زن غریبه یا پسر را هم همانند استمناء باطلگر روزه میداند.
طبق تمام مذاهب اسلامی نزدیکی عمدی با همسر هنگام روزه واجب، حرام است و روزه را باطل میکند و در شیعه، در همه روزههای واجب و در مذاهب عامه، در روزه ماه رمضان، کفاره نیز دارد.
روزه در سایر ماهها غیر از ماه رمضان بجز روزهایی که روزه در آنها حرام به شمار میرود، مستحب است.
در اسلام در چند مورد روزه گرفتن حرام است:
غیر از موارد بالا روزههای حرام دیگری نیز وجود دارند که در رسالهها یا کتب مفصله ذکر شدهاند.
روزه روز عاشورا، و روزی که انسان شک دارد روزه عرفهاست یا عید قربان، مکروهاست. نظرات شما عزیزان: سه شنبه 3 مرداد 1391برچسب:, :: 12:9 :: نويسنده : مرتضی
![]() ![]() |